EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
11 Mayıs 2024

Evde Sağlık Hizmetleri


Evde sağlık hizmetleri

Evde Saglik Hizmetlerinde amaç sürekli bakim ve takibe ihtiyaç duyan hastalara ve ailelerine tibbi, psikolojik ve sosyal destek saglamaktir. Asil amacin hastaya tani koymaktan ziyade, tanisi konulmus hastanin düzenlenmis olan tedavisin uygulanmasi, takibi ve egitimini saglamaktir. Uygulama ile hastalarin rutin muayeneleri, hastaligiyla ilgili kan tetkikleri, mesane-nazogastrik sonda takilmasi ve takibi, yara pansumanlari, heyet raporlarinin yenilenmesi, tekerlekli sandalye, alt bezi ve tibbi malzeme aliminda yardimci olmak, sosyal ve psikolojik destek verilmesi gibi saglik hizmetlerinin ilgili hastalara ulastirilmasi konusunda destek vermektedir

Evde sağlık Hizmetleri Birimininkurulması ile hastanede ve toğun bakımda ortalama hasta kalış siresini kısaltmak, hastaları hastane enfeksiyok riskine karşı korumak, hasta tedavi maliyetini düşürmek, toğun bakımda boş yatak bulma sorununa çözüm bulmak, yatağa bağımlı olan hastaların hastaneye gelme zorunluluğunu ortadan kaldırmak, hastanın muayene, tedavi ve bakımını kendi öz yaşam alanında sunarak hasta memnunyietini arttırmaktır.

Evde sağlık hizmetleri biriminin görevi hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce ilgili dal uzman tabiplerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında; tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, ilacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesini kapsar. Lüzumu halinde ilgili dal uzmanlarının da görüşü alınarak gerekli konsültasyon sağlanır.

Evde sağlık hizmeti alan kişiler, tıbbi zorunluluk hallerinde sorumlu tabibin gördüğü lüzum üzerine en uygun sağlık kurum veya kuruluşuna sevk edilir. Sevkine karar verilen hastanın sevk edildiği Kütahya içi  sağlık kurumuna veya gerektiğinde sağlık kurumundan eve nakli evde bakım hizmetleri için tahsis edilen veya ilgili sağlık kurumuna ait hasta nakil aracı ile yapılır. Kütahya ili dışındaki sevk işlemleri için ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurulur.

Evde sağlık hizmetleri, randevu sistemiüç iş günü içerisinde ve mesai saatleri dahilinde yürütülür. Ev ziyaretlerinde verilen sağlık hizmetleri sırasında hastanın ailesinden birinin veya bir yakınının bulunması sağlanır. Yalnız yaşayan hastalara yapılan ev ziyaretlerinde ekipte görevli diğer bir sağlık personeli hizmete katılır.

Evde sağlık hizmeti verilen kişilerin mevcut durumları hariç, yeni oluşan acil haller birimin görev alanına girmez. Bu durumlarda 112 İl Ambulans Servisi ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının acil servislerine başvuru esastır.

   Evde sağlık hizmetleri aylık ortalama 150 hastayı ziyaret etmektedir.

Evde sağlık hizmetine Nasıl başvuru yapılır...

Evde sağlık hizmeti almak isteyen kişiler mesai saatleri içinde kendileri ve ya yakınları aracılığı ile aile hekimlerine, hastanemizde yatmakta olan hastalarımız ise taburculuk planlanırken hekimi tarafından başvuru formu doldurtulur,

444 38 33 numaralı telefon numarası mesai satleri içerisinde aranılanarak kayıt verilir. 
Mesai saatleri Hafta içi her gün 08:00 / 16:30